باریستا به چه معناست
در اصل هر کافه قسمتی به نام بار دارد که محل آماده سازی قهوهها و نوشیدنیهای گرم و سرد است.
بار کافه به بخش بار گرم و بار سرد ( برای تهیه نوشیدنیهای گرم وسرد) تقسیم میشود.
وظیفه اصلی باریستا مدیریت بار گرم است
و اصلی ترین وظیفهاش درست کردن نوشیدنی گرم است.
باریستا (barista) واژهای ایتالیایی است و به کسی گفته میشود که فارغ از جنسیت، مسئول تهیه نوشیدنیهای گرم و سرد بر پایه اسپرسو است.
در اصل هر کافه قسمتی به نام بار دارد که محل آماده سازی قهوهها و نوشیدنیهای گرم و سرد است.
وسایل کار باریستا چه چیزی هستند
باریستا کاربلد با امکانات و قابليتهاي دستگاه آسیاب قهوه و دستگاه اسپرسو آشنا است.
تمام این نوشیدنیها توسط دستان ماهري که اشتياق و علاقه شديدي به قهوه و نوشیدنیها دارد تهيه مي شوند.
اين دستگاهها مهمترين ابزار کار او است و با این دستگاهها میتواند قهوههای حرفهای و با کیفیت تهیه کند.
این دستان متعلق به یک باریستا هستند.
مي دانيد که يک فنجان اسپرسو به خودی خود و با تنظیمات دستگاه قهوه ساز تهيه نمي شود.
يک باريستاي خوب بايد به طور دقيق بداند که مثلا براي تهيه يک شات اسپرسو با توجه به نوع قهوه، نوع آسیاب و چه مقدار دما و فشار آب بايد استفاده کرد.
مهارتهای حرفهای یک باریستا
شناخت و تسلط بر دستگاه آسیاب قهوه و نحوه کار با آن
شناخت اجزای مختلف و تسلط کامل بر نحوه کار با دستگاه اسپرسو
لاته آرت (هنر شیر قهوه نگاری)
دم آوری قهوههای نسل سوم و دمی
طعم شناسی و مهارت ایجاد طعمهای جدید
شرح شغلی یک باریستا
تهیه قهوه و نوشیدنیهای گرم منوی کافه به صورت حرفهای و تخصصی
تهیه و آماده کردن سفارشها بر اساس منوی کافه و سلایق مشتریان
کنترل کیفیت مواد اولیه مصرفی کافه و سفارشهایی که به سر میز مشتریان میرود
مدیریت بار و پرسنل بار (کمک باریستا، سینک من و …)
ارائه توضیحات درباره اقلام منوی کافه و پاسخ به سوالات مشتریان درباره منو
تخصص یک باریستا بطور کامل
تخصص اصلی باریستا تهیه قهوه اصیل و با کیفیت است
یک معیار مهم برای سنجش حرفهای بودن باریستا میزان مهارت و توانایی او در تهیه قهوه است.
درست کردن قهوه اصول و ریزه کاریهای فراوانی دارد.
یک باریستا حرفهای با مطالعه، تمرین و تکرار فراوان به مهارت تهیه قهوه های حرفهای دست مییابد.